Asiakkaan kertomaa

”Isännöitsijä on säännöllinen näky tontillamme” – Rivitaloyhtiön hallitus kiittelee Reilu Isännöinnin aktiivisuutta

Reilu Isännöinti - Petteri ja Laura

Hallituksen puheenjohtaja Laura Järvinen arvostaa isännöitsijä Petteri Saarvan roolia taloyhtiön edun valvomisessa. Kuva Tomi Natri.

Vuosaarelainen Asunto Oy Porslahdenkuja 2 valitsi Reilu Isännöinnin ja on ollut vaikuttunut siitä, miten hyvin uusi isännöitsijä haluaa tuntea taloyhtiönsä.

Helppoa ja kotoisaa. Näin Asunto Oy Porslahdenkuja 2:n hallituksen puheenjohtaja Laura Järvinen tiivistää yhteistyön Reilu Isännöinti Oy:n kanssa. Vuosi sitten alkanut kumppanuus on tuonut suuren muutoksen hallituksen työskentelyyn.

”Hallituksen toiminta on nyt helpompaa. Isännöitsijä tarttuu asioihin heti, hän on säännöllinen näky tontilla, ja nyt myös hallitus pysyy kartalla yhtiön talousasioista”, Järvinen kiteyttää.

Yhtiö koostuu 11 rivitalosta ja 44 asunnosta. Autopaikkoja on 53. Talot on rakennettu kauniille mäntykankaalle vuonna 1979.

Järvinen, kuten monet muutkin asukkaista, on asunut taloyhtiössä aivan alusta lähtien.

”Tämä on mukava ja kotoisa yhtiö. Tänne on ollut kiva jäädä asumaan senkin jälkeen, kun lapset ovat muuttaneet pois.”

Korjaushankkeissa isännöitsijällä on kriittinen rooli

Yli nelikymppisissä rakennuksissa on luonnollisesti edessä isompaa ja pienempää remonttia. Tällä hetkellä kiinteistössä kunnostetaan kylpyhuoneita. Salaojaremontti on juuri päättynyt.

Korjaushankkeissa isännöitsijän rooli on aina kriittinen. Ammattilaista tarvitaan urakoiden kilpailutuksessa ja taloyhtiön edun valvonnassa. Näiden asioiden hoito oli aiemmin aiheuttanut hallituksessa tyytymättömyyttä.

Koimme, että edelliset isännöintitoimistot eivät olleet osakkaiden asialla, vaan toiminta oli enemmän isännöitsijän johdattelemaa. Remonteissa hallituksen oli vaikea päästä teknisen ja hallinnollisen isännöitsijän väliin keskustelemaan kustannuksista ja valvomaan rahan käyttöä”, Järvinen kertoo.

Isännöitsijän vaihto sujui helposti

Hallitus oli jo pidempään miettinyt isännöitsijän vaihtamista, mutta vaihtoon liittyvä operaatio oli arveluttanut. Miten tarjouksista osaisi valita sopivan? Miten paljon lisätyötä hallitukselle tulisi?

Huoli osoittautui turhaksi.

”Lähetimme tarjouspyyntöjä useaan toimistoon. Kun saimme Reilun tarjouksen, se erottui heti joukosta. Toiminta vaikutti selväpiirteiseltä, toimitusjohtaja Antti Lyly oli innostunut ja innostus tarttui meihin. Valinta oli helppo, ja myös vaihto sujui hyvin. Olimme kaikki valtavan helpottuneita, kun muutos tapahtui.

On tärkeää, että isännöitsijä näkyy

Järvinen on ollut vaikuttunut Antti Lylyn sekä vastuuisännöitsijä Petteri Saarvan aktiivisuudesta.

”He ovat osoittaneet todellista kiinnostusta yhtiötämme kohtaan. Säännöllisillä kierroksilla he huomaavat heti, jos joku asia on rempallaan. Myös osakkaille on tärkeää, että isännöitsijä näkyy”, Järvinen sanoo.

Petteri Saarvan mielestä isännöitsijän tulee tuntea yhtiönsä mahdollisimman hyvin.

”Käyn kiinteistöllä kuukausittain, minkä lisäksi osallistun urakoiden suunnitteluun ja toteutuksiin liittyviin kokouksiin sekä katselmuksiin. Käynneillä tapaan myös osakkaita ja asukkaita, jolloin saan paremman kokonaistuntemuksen taloyhtiöstä”, Saarva sanoo.

Isännöitsijä Petteri Saarva tekee yleiskatsauksia kiinteistöllä kuukausittain ja tapaa samalla asukkaita. ”Säännöllisillä kierroksilla isännöitsijä huomaa heti, jos joku asia on rempallaan”, kiittelee hallituksen puheenjohtaja Laura Järvinen. Kuva Tomi Natri.

Hallitus seuraa rahan käyttöä asukasportaalissa

Porslahdenkuja 2:ssa on käytössä asukasportaali Hausvise, josta hallituksen jäsenet pääsevät seuraamaan rahaliikennettä.

”Näemme, mitä laskuja on maksettu, mitä on tulossa ja mikä on pankkitilien saldo. Tämä on tuonut kaivattua läpinäkyvyyttä isännöintiin”, Järvinen sanoo.

Hän on kokenut hyödylliseksi myös sen, että Reilu Isännöinti tarjoaa koulutusta hallitustyöskentelyyn.

”Mehän olemme hallituksessa kaikki maallikoita. On hyvä, että voimme syventää ymmärrystämme oman yhtiön talousasioista.”

Aina taloyhtiön edun puolella

Reilu Isännöinnillä on ulkopuolinen tekninen isännöitsijä. Tällä vältetään eturistiriitatilanteet, ja toiminta on riippumatonta.

Myös Järvisen mielestä urakoiden valvonta sujuu nyt hyvin. Kustannukset pysyvät sovitussa budjetissa ja hallitus voi luottaa, että isännöitsijä edustaa aina taloyhtiön etua.

Kaiken kaikkiaan olemme saaneet kumppanin, jonka kanssa toiminta on selkeää, läpinäkyvää ja samalla kotoisaa. Antti ja Petteri tuntevat Vuosaaren hyvin, ja toimisto on kävelymatkan päässä. Raha-asiat pysyvät hanskassa, ja pienen toimiston kanssa asioiden hoitaminen on vaan niin helppoa”, Järvinen summaa.

Lue lisää Reilu Isännöinnin asiakaspalvelusta:
https://www.reiluisannointi.fi/reilu-yrityksena/