Reilu Isännöinti ja Builder­Bot – korjaus­hankkeen reilu ja läpinäkyvä kilpailutus

Reilu Isännöinti + Builderbot.io

Taloyhtiön johdon vastuulla on järjestää suunnitelmallinen ja ennakoiva kiinteistön hoito sekä toimia aina taloyhtiön edun mukaisesti. Valitettavasti näin ei aina tapahdu ja kiinteistön rakenteita ja laitteita voidaan joutua korjaamaan vahinkojen myötä nopeallakin aikataululla, ilman kilpailutusta, jotta suuremmilta vahingoilta vältyttäisiin. Mikäli vahingot ovat johdettavissa laiminlyöntiin korjaus- tai uusimistarpeen selvittämisessä ja hoidossa, ei taloyhtiön edun vaaliminen todellakaan toteudu, eikä kassa kiitä. Kiinteistön järjestelmällinen hoito vaatii paneutumista, seurantaa sekä ennakoivaa päätöksentekoa.

Säännölliseen ja oikea-aikaiseen korjaushankkeeseen sisältyy urakoiden kilpailutus. Laki ei suoraan tätä edellytä, mutta vastuuntuntoinen hallitus ja isännöitsijä selvittävät etukäteen urakkaan soveltuvimmat kandinaatit taustoineen ja tarjouksineen. Ikävä kyllä, tämäkään ei aina ole näin suoraviivaista ja helppoa. Kilpailutusten läpivienti saattaa olla raskasta, aikaa vievää sekä tarjousten vertailu hankalaa ja yhteydenpito sekavana sähköpostiviidakossa. Tämän vuoksi pienempiä urakoita jätetään helposti kilpailuttamatta, jottei itse kilpailuttaminen syö pahimmillaan siitä saatavia hyötyjä.

Reilu Isännöinnissä asiakasyhtiöidemme urakkakilpailutuksissa käytetään apuna modernia BuilderBOTin palvelua, jossa tarjouspyynnöt ovat standardoituja ja urakoitsijayritykset etukäteen taustoiltaan tarkastettuja ja palveluun soveltuvia. Tämä osaltaan nopeuttaa koko prosessia ja minimoi eturistiriitatilanteita, joissa urakkaa pyritään pahimmillaan ohjaamaan johonkin tiettyyn suuntaan, missä tosiasiallinen hyötyjä on muu kuin tilaaja eli taloyhtiö.

BuilderBOT tekee taloyhtiöiden korjaushankkeiden kilpailutuksesta helpon ja mukavan kokemuksen kaikille osapuolille yhdistämällä tilaajan sopivimpiin urakoitsijoihin ja standardoimalla tarjouspyyntöprosessin. 
­- Mekin haluamme osaltamme olla muuttamassa vanhanaikaista alaa digitalisempaan ja läpinäkyvämpään suuntaan. Olemme luoneet riippumattoman ja tehokkaan tavan kilpailuttaa taloyhtiöiden korjaushankkeet. Palvelumme vastaanotto isännöitsijöiden ja hallitusten osalta on ollut enemmän kuin positiivinen ja lähdemme innokkaina yhteistyöhön Reilu Isännöinnin kanssa, sillä jaamme selvästi samoja arvoja ja näkemyksiä alan tulevaisuudesta, yrityksen perustaja Jaakko Jääskelä kertoo.

Pidetään huolta omaisuudestamme. Kilpailutetaan sen hoito ja ylläpito reilusti ja mukavasti, ennen kaikkea läpinäkyvästi.

Antti Lyly
Toimitusjohtaja, Reilu Isännöinti Oy

Jaakko Jääskelä
Asiakkuuspäällikkö, BuilderBOT.io